Friday, March 20, 2009

Akdeniz Usulü Folyoda Tavuk

Malzemeler:
3 çorba kaşığı sızma zeytinyağı;
2 yuvarlak dilim domates, kabukları kaynar suda soyulup halka kesilmiş;
2 kemiksiz ve derisiz tavuk göğsü (çok kalın olmamalı);
Tuz ve taze çekilmiş karabiber;
1 dal taze kekik (veya 1 küçük çay kaşığı kuru kekik);
1 dal biberiye;
10 adet çekirdeği çıkarılmış siyah zeytin;
3 çorba kaşığı beyaz şarap (arzuya bağlı, koymasanız da olur);
1 diş sarmısak, soyulmuş ve ikiye bölünmüş.

Hazırlanışı: ,
45 cm. uzunluğunda iki adet alüminyum folyo kesin ve üst üste koyun.
Üstteki folyonun tam ortasına iki kaşık zeytinyağı dökün ve kaşığın tersiyle bu yağı, tavukların yüzeyi kadar genişlikte folyoya yayın.
Yine tam ortaya domates dilimlerini yerleştirin ve üzerlerine tavuk göğüslerini yan yana koyun. Eğer kullanıyorsanız üç kaşık şarabı da tavukların üzerine dökün.
Tuz ve biberi serpip kekik ve biberiyeyi de tavuğun üzerine serpiştirin. Zeytinleri ve sarmısağı da gelişigüzel tavukların üzerine yerleştirin.
En üste aynı boyda bir adet daha folyo örtüp dört tarafı katlamak suretiyle havanın kolaylıkla sızamayacağı bir paket yapın.
Düz ve geniş bir tavayı yüksek ateşin üzerine yerleştirin ve bir kaşık zeytinyağını tavaya dökün. Yağ kızınca bu yağı boşaltın.
Paketi, yüksek ateşteki tavanın ortasına koyun.
Bir cızırtı çıkacaktır.
Bir-iki dakika sonra paketin şiştiğini göreceksiniz.
Beş-altı dakika kadar yüksek ateşte pişirin.
İlk denemenizden sonra en uygun zamanı anlarsınız ve ondan sonra kendi sürenizi uygularsınız.
Tavayı ateşten alın ve paketten hiç hava çıkmadan iki dakika daha dinlenmeye bırakın.
Daha sonra bir bıçakla üstteki folyoyu kesin ve çatal-bıçak yardımıyla tavukların her birini önceden ısıtılmış birer tabağın ortasına yerleştirin.
Sonra da kaşıkla paketin içindeki malzemeleri ve sosu tavukların üzerine paylaştırın.
Yanında kaliteli bir ekmekle servis yapın.

Labels:

0 Comments:

Post a Comment

<< Home