Friday, March 20, 2009

Elma Cobbler

Malzemeler:
1 su bardağı şeker
2 çorba kaşığı un veya mısır nişastası
5 yeşil elma (Soyulup ayıklanıp irice küpler halinde doğranmış)
2 tatlı kaşığı tarçın
1 limon kabuğu rendesi
1 çorba kaşığı limon suyu

Üst hamuru için:
2 bardak beyaz un
1/4 bardak artı 1 çorba kaşığı toz şeker
2 tatlı kaşığı kabartma tozu
8 çorba kaşığı (200gr.) tereyağı
3/4 bardak taze krema (Tikveşli, Sütaş vs.)
1/2 tatlı kaşığı tarçın.

Hazırlanışı:
Fırınınızı 170 dereceye ısıtın ve kestiğiniz elmaların sığabileceği büyüklükte bir fırın kabını tereyağıyla yağlayın.
Büyük bir kásede elmaları, limon rendesi ve suyunu, tarçını, unu karıştırıp bunları fırın kabına boşaltın.
Üst hamurunu yapmak için büyük bir kásede un, 1/4 bardak şekerle kabartma tozunu karıştırın. Küçük parçalara kesilmiş tereyağını karışıma ekleyin ve bir çatalla eze eze unla tereyağını birbirine yedirip ekmek kırıntısı görünümünde bir karışım elde edin.
Mutfak robotunda unlu karışımla tereyağını birlikte çekerek de benzer bir karışım elde edebilirsiniz.
Kremayı ekleyip çatalla karıştırarak yumuşak ama dağınık bir hamur elde edin.
Bu hamurdan çorba kaşığıyla kaşık kaşık alıp, neredeyse elmaların üzerini tamamen örtecek şekilde yan yana koyun.
Bir kaşık şekerle tarçını karıştırıp hamurun üzerine serpiştirin.
Fırında yaklaşık 45 dakika ya da hamur kızana dek pişirin ve pişince dışarı alıp on dakika dinlendirin.
Sıcak olarak, yanında bir top vanilyalı dondurma ve kremayla birlikte tatlı olarak servis edin.

Labels:

0 Comments:

Post a Comment

<< Home