Friday, March 20, 2009

Gül Tatlısı


Malzemeler
1 su bardağı sıvı yağ
Yarım paket margarin(eritilmiş)
2 yemek kaşığı irmik
1 su bardağı yoğurt
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
Alabildiğince un

Şerbet İçin
3 bardak şeker
2,5 bardak su
Yarım limon


Hazırlanışı
Tüm malzemeyi karıştırıp bir hamur elde edin.
Elde etiğiniz hamurdan iribir parca koparıp merdane ile mantı yufkası inceliğinde (ne kalın ne ince ) açın.
Daha sonra çay bardağınımn ağzı ile bu hamurdan küçük küçük parcalar ayırın.
Ayırdığınız bu parcaların 6 tanesini birbirlerine yarım yarım değdirerek zincir misali yukardan aşağı dizin.
Bu dizdiğiniz hamurun tam ortasından bıçakla yani yukarda aşağı kesin.(Üst üste dizdiğiniz bu hamuru ikiye bölmüş olacaksınız.)
İlk parcayı yukardan aşağı doğru sarın.
Sardığınız hamuru tepsiye sola yatırarak tepsiye dizin.(Şekil olarak bir gül elde etmiş olmalısınız.) Bu işlemi hamurlar bitinceye kadar tekrarlayın.
İşlem bitince fırında pembeleşene kadar pişirin.

Şerbet:
Su ve şekeri bir tencerede kaynatın.
Limonu ekleyin.

Hamurunsoğumasını bekleyin.
Hazırladığınız şerbeti üzerine dökün.
Servis ederken üzerini hindistan cevizi ile süsleyin.

Labels:

0 Comments:

Post a Comment

<< Home