Friday, March 20, 2009

Haluj

Malzemeler:

Hamur malzemeleri:
750 gr un
1,5 tatlı kaşığı tuz
Ilık su

İç malzemeleri:
1 baş kuru soğan
Yarım çay bardağı zeytinyağı
1 yemek kaşığı pulbiber
1,5 kg patates, haşlanmış ve püre haline getirilmiş

Sos malzemeleri:
3 yemek kaşığı tereyağı
3 tatlı kaşığı pulbiber
Yoğurt

Hazırlanışı:
750 gr unu ve 1,5 tatlı kaşığı tuzu karıştırın.
Ilık suyu azar azar ekleyerek poğaça hamurundan biraz daha sert (mantı hamuruna yakın) bir hamur yapın.
Hamuru 3 bezeye ayırın ve bezelerin üzerine nemli bez örterek 10 dakika dinlendirin.
1 baş kuru soğanı yemeklik doğrayın, tavaya alıp yarım çay bardağı zeytinyağında soğanları öldürün.
1 yemek kaşığı pulbiberi ekleyip karıştırın.
Püre haline getirilmiş patateslerle pulbiberli soğanları karıştırın.
Dinlendirilmiş hamur bezelerinin her birini 2 mm kalınlığında (mantıdan biraz daha kalın) 40 cm çapında açın.
Bunlardan daireler kesin.
Dairelerin içine 1 tatlı kaşığı patatesli içten koyun.
Dairelerin iki ucunu birleştirip sıkı sıkı bastırarak kapatın.
Halujları kağıt havlu serilmiş bir tepsiye birbirlerine değmeyecek şekilde dizin.
Derin bir tencereye 2-3 litre su koyarak kaynatın.
Su kaynayınca bir tatlı kaşığı tuz atın.
Her bezeden çıkan halujları arasıra tahta kaşıkla karıştırarak haşlayın.
Pişen halujları kevgirle sudan alın.
Sosu için tereyağını eritip pulbiberle karıştırın.
Servis tabağına aldığınız halujları bu sosla karıştırın ve yoğurtla servis yapın.

Labels:

0 Comments:

Post a Comment

<< Home