Friday, March 20, 2009

Kiddebi

Malzemeler:
4 bardak ince köftelik bulgur
1 kuru sogan
4-5 kaşık domates salçası
2 kaşık biber salçası
Nane, kekik, kimyon, sumak, tuz
1 demet maydanoz
1 limon suyu
4 tane orta büyüklükte patates
Hazırlanışı:

Bulgur derin bir kap icine konulur, üzerine ince kıyılmış soğan, baharatlar, salçalar ve ince kıyılmış maydanoz konur.
Karıştırılmadan hepsinin uzerine bir su bardağı ılık su serpilip üstü örtülür.
10-15 dakika beklenir.
Daha sonra üstü açılıp bütün karışım birlikte bir çesit macun haline gelinceye kadar yoğrulur.
Bir yandan patatesler haşlanir, kabukları soyulur ve ezilerek püre haline getirilir.
Bulgur karışımı ve püre birbirine karıştırılır ve birbirilerinden ayırt edilmeyecek hale gelinceye kadar yoğrulurlar, isteğe göre limon suyu eklenir.
Elde edilen karışım elle köfte haline getirilir ve tabaklara dizilir.
Üstü maydanozla süslenir.
Köfteler ya zeytinyağina batırılarak yenilebilir veya yanina kıymalı salçalı sos ekleyerek hazırlananan sosa batirarak yenir.

Labels:

0 Comments:

Post a Comment

<< Home