Friday, March 20, 2009

Sarmısaklı ve Biberiyeli Rosto Patates

Malzemeler:
1/2 kg. kırmızı patates veya taze küçük patates;
1 Türk kahvesi fincanı dolusu sızma zeytinyağı
3 diş dövülmüş sarmısak
1 çorba kaşığı ince kıyılmış biberiye (rozmari) yaprağı
Tuz ve taze çekilmiş karabiber.

Hazırlanışı:
Patateslerin üzerindeki toprakları bir fırçayla temizleyin, yıkayın ve kurulayın.
Kabuklarını soymayın.
Patatesleri irice ama birbirlerine neredeyse eşit parçalar halinde kesin.
Zeytinyağı, biberiye, tuz ve karabiberi büyükçe bir káse içinde karıştırın.
Patatesleri kaseye boşaltın ve elinizle patateslerin her tarafı bu yağ karışımına bulanıncaya dek karıştırın.
İçine zeytinyağı sürülmüş bir fırın tepsisine boşaltın.
Önceden ısıtılmış 220 derece fırında 40-45 dakika pişirin.
Patatesleri ara sıra alt üst etmeyi de unutmayın.
Süre sonunda patateslerin her tarafı kahverengi ise ve çatal batırdığınızda rahatça deliniyorsa pişmiş demektir
Afiyet olsun..

0 Comments:

Post a Comment

<< Home