Friday, March 20, 2009

Thai Usulü Folyoda Tavuk



Malzemeler:
3 kaşık sızma zeytinyağı
2 adet kemiksiz ve derisiz tavuk göğsü
1/2 orta boy tatlı taze kırmızı biber, jülien şeritler halinde kesilmiş
1 tutam ufalanmış acı kırmızı süs biberi ya da acı kırmızı biber
8 soyulumuş ve çok ince dilimlenmiş mango
1 tatlı kaşığı limon kabuğu rendesi veya 2 taze limon yaprağı;
2 çorba kaşığı ince doğranmış taze soğanının beyaz kısmı
1/4 su bardağı konserve hindistancevizi sütü
2 diş halkalar halinde doğranmış sarmısak,

Tuz



Hazırlanışı:

Üstteki folyonun tam ortasına iki kaşık zeytinyağı dökün ve kaşığın tersiyle bu yağı, tavukların yüzeyi kadar genişlikte folyoya yayın.

Tam ortaya, tavuk göğüslerini yan yana koyun.

Daha sonra tavukların üzerine sırasıyla, mango, kırmızı taze biber şeritleri, sarmısak, soğan, pul biber, tuz ve limon kabuğu rendelerini serpiştirin.

Hindistan cevizi sütünü dökün ve dilerseniz yarım kaşık susam yağı serpiştirin. Susam yağı kullanmak istemiyorsanız bir kaşık daha ilave sıvı yağ koymalısınız.

Hazırlanışı:
45 cm. uzunluğunda iki adet alüminyum folyo kesin ve üst üste koyun.
Üstteki folyonun tam ortasına iki kaşık zeytinyağı dökün ve kaşığın tersiyle bu yağı, tavukların yüzeyi kadar genişlikte folyoya yayın.
Yine tam ortaya domates dilimlerini yerleştirin ve üzerlerine tavuk göğüslerini yan yana koyun. Eğer kullanıyorsanız üç kaşık şarabı da tavukların üzerine dökün.
Tuz ve biberi serpip kekik ve biberiyeyi de tavuğun üzerine serpiştirin.
Zeytinleri ve sarmısağı da gelişigüzel tavukların üzerine yerleştirin. En üste aynı boyda bir adet daha folyo örtüp dört tarafı katlamak suretiyle havanın kolaylıkla sızamayacağı bir paket yapın. Düz ve geniş bir tavayı yüksek ateşin üzerine yerleştirin ve bir kaşık zeytinyağını tavaya dökün. Yağ kızınca bu yağı boşaltın.
Paketi, yüksek ateşteki tavanın ortasına koyun. Bir cızırtı çıkacaktır.
Bir-iki dakika sonra paketin şiştiğini göreceksiniz.
Beş-altı dakika kadar yüksek ateşte pişirin. İlk denemenizden sonra en uygun zamanı anlarsınız ve ondan sonra kendi sürenizi uygularsınız.
Tavayı ateşten alın ve paketten hiç hava çıkmadan iki dakika daha dinlenmeye bırakın.
Daha sonra bir bıçakla üstteki folyoyu kesin ve çatal-bıçak yardımıyla tavukların her birini önceden ısıtılmış birer tabağın ortasına yerleştirin.
Sonra da kaşıkla paketin içindeki malzemeleri ve sosu tavukların üzerine paylaştırın.
Yanında kaliteli bir ekmekle servis yapın.

Labels:

0 Comments:

Post a Comment

<< Home