Friday, March 20, 2009

Top Top Köfte

Köfte Harcı:
750gr kıyma
1 adet yumurta
1 diş sarımsak
2 yemek kaşığı zeytinyağı
2 dilim ekmek içi
yarım çay bardağı süt
1 çay kaşığı kabartma tozu
1 tatlı kaşığı karabiber
Tuz

Kızartmak için :
1,5 su bardağı ayçiçek yağı

5 adet domates, soyulmuş ve küp küp doğranmış
7-8 sivribiber, çekirdekleri çıkarılmış ve doğranmış
1 diş sarımsak, doğranmış
2 yemek kaşığı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı karabiber
Tuz

Hazırlanışı:
Ekmek içlerini süt ile ıslatın.
Köfte harcı için verilen malzemelerin hepsini karıştırıp iyice yoğurun.
Yoğurduktan sonra üzerini streçleyerek en az 1-2 saat buzdolabında bekletin.
Harçtan cevizden küçük fındıktan büyük parçalar alıp yuvarlayın.
1,5 su bardağı yağı kızdırın.
Köftelerinizi 2 parti halinde kızartın.
Kızarttığınız köfteleri kağıt havlu üzerine alıp yağını süzdürün.
Bu arada 2 yemek kaşığı zeytinyağını tavaya alın.
Domatesleri, biberleri ve sarımsağı ilave edin.
Domates ezilene kadar (15-20 dk.) pişirin.
Tuzunu ve karabiberini ekleyin.
Servis yapacağınız zaman tabağa alın.
Üzerine köfteleri koyarak sunun.

Labels:

0 Comments:

Post a Comment

<< Home