Tokat Sarması
Malzemeler:
500 gr körpe yaprak (Az sıcak suya batırılıp çıkarılacak),
1 bardak taze bakla içi
1.5 bardak çiğ köftelik ince bulgur
1 kaşık salça
1 büyük tutum yabani rezene
Kırmızıbiber, kimyon, tuz
1 iri soğan
3-4 kaşık zeytinyağı
1 kaşık salça
Hazırlanışı:
İç malzemesini bir tasa yerleştirip bir bardak suda eritilmiş salçayı ilave edin.
Yumuşatılmış yaprakları sıkıca bu içle sarın ve tencereye istif edin.
Üzerini bir kapakla örtün ki sarmalar açılmasın.
Sarmaların üzerine gelecek şekilde su ilave edin.
Orta ateşte yaklaşık 40-45 dakika pişirin.
Çok su içinde ve harlı ateşte pişirmeyin.
Eğer pişmemiş ise pişerken az az sıcak su ilave edilebilir.
Malzemeler:
500 gr körpe yaprak (Az sıcak suya batırılıp çıkarılacak),
1 bardak taze bakla içi
1.5 bardak çiğ köftelik ince bulgur
1 kaşık salça
1 büyük tutum yabani rezene
Kırmızıbiber, kimyon, tuz
1 iri soğan
3-4 kaşık zeytinyağı
1 kaşık salça
Hazırlanışı:
İç malzemesini bir tasa yerleştirip bir bardak suda eritilmiş salçayı ilave edin.
Yumuşatılmış yaprakları sıkıca bu içle sarın ve tencereye istif edin.
Üzerini bir kapakla örtün ki sarmalar açılmasın.
Sarmaların üzerine gelecek şekilde su ilave edin.
Orta ateşte yaklaşık 40-45 dakika pişirin.
Çok su içinde ve harlı ateşte pişirmeyin.
Eğer pişmemiş ise pişerken az az sıcak su ilave edilebilir.
Labels: Dolmalar
0 Comments:
Post a Comment
<< Home