Friday, March 20, 2009

Tropikal Meyveli Aşure

Malzemeler:
1.5 su bardağı aşurelik buğday
4 bardak şeker
13 bardak su
4.5 bardak kuru meyve karışımı (Kuru ananas, kumkuat portakalı, papaya, mango, muz halkları, Hindistan cevizi dilimleri, kivi, çilek.)

Dekor için: Antep fıstığı krokanları.

Hazırlanışı:
Büyük bir tencereye koyduğunuz buğdayların üzerine kaynar su dökün, kapağını kapayın, sabahtan akşama kadar ıslatın. Akşam buğdayın suyunu süzün ve tencereye 13 bardak soğuk su ekleyip kaynama noktasına getirin.
Yüzeyde biriken köpüğü delikli kepçeyle alarak atın. Tencerenin altını orta ateşe getirin, kapağı açık olarak 30 dakika pişmeye bırakın.
Ateşi iyice kısın, kapağı kapatın ve ara sıra karıştırarak buğdaylar yumuşayana dek, yaklaşık 2.5 saat kadar kendi halinde pişmeye bırakın.
Buğdayın suyu kıvamlı bir hal aldığında şekeri ve tüm meyveleri karışıma ilave edin.
Meyveler su çekip yumuşayana dek yaklaşık 45 dakika sık sık karıştırarak pişirmeye devam edin
Aşure sıcakken káselere boşaltın.
Soğuyunca üzerlerine fıstık krokan ve kuru meyvelerden koyarak servis edin.

Fıstıklı krokan yapmak için: 1/2 bardak toz şekerle bir çorba kaşığı suyu bir tavada kaynatarak şekerin karamel rengi almasını sağlayın. 1/2 bardak tuzlu antepfıstığı içini karamele karıştırın ve karışımı mermer bir yüzeye veya Silpat üzerine boşaltıp kaşıkla yayın. Soğuduklarında bıçakla keserek parçalayın.

Labels:

0 Comments:

Post a Comment

<< Home