Friday, March 20, 2009

Yıldız Anasonlu Ayva Kompostosu

Malzemeler:
4 adet ayva (Kabukları soyulmuş, uzunlamasına ikiye kesilmiş ve ortaları temizlenmiş.)
5 bardak su
1 bardak şeker
1 kabuk tarçın
4 adet karanfil
2 adet yıldız anason
6 adet bütün karabiber
2 cm x 3 cm boyutunda limon kabuğu
1 çorba kaşığı limon suyu

Hazırlanışı:
Kabuklarını soyup uzunlamasına ikiye kestiğiniz ayvaların ortalarını kavun topu çıkarıcısı gibi bir aletle veya tatlı kaşığıyla temizleyip çukur hale getirin. Ayrıca temizlenmesi gereken uzantıları da temizleyin.
Büyükçe bir tencereye suyla şekeri koyup 5 dakika kaynatın. Ayvalar dahil tüm malzemeleri koyun, ocağın altını orta ateşe getirin ve kapağı hafif aralıklı olarak 25 dakika pişirin.
Soğumaya bırakın, baharatları çıkarın.
İyice soğumuş olan kompostoyu çukur yemek tabaklarına birer ayva, birer kepçe de komposto suyu olacak şekilde paylaştırın. Komposto suyuna bir top vanilyalı dondurma koyun. Üzerine bir dal taze nane yaprağı koyarak servis edin.

Labels:

0 Comments:

Post a Comment

<< Home